Mjesečne arhive: Kolovoz 2018.

INTERNETOM UPRAVLJANA RASVJETA

20180504_193203
NAZIV INOVACIJE: INTERNETOM UPRAVLJANA RASVJETA
AUTOR: GABRIJEL KANJO
MENTOR: TIBOR BONI

Internetom upravljana rasvjeta je sklop koji omogućava uključenje ili isključenje svjetla i/ili drugih uređaja i sklopova po želji i potrebama korisnika, uz pomoć interneta s bilo kojeg mjesta u svijetu gdje postoji internetska veza. Sklop služi za uključenje svjetla preko interneta kada se nalazimo na godišnjem odmoru i nismo kod kuće, kako bi, eventualne provalnike, odvratili ili upozorili da se netko nalazi u kući ili stanu.
Uključenjem napajanja na Arduino Uno pločici pokreće se program unutar Arduina pomoću kojeg se treba priključiti na željenu Wi-Fi mrežu određenog naziva i lozinke, koji će u serijskom monitoru Arduina prikazati IP adresu Wi-Fi modula. Tu IP adresu treba ispisati unutar instalirane WEB stranice koja služi za upravljanje sa servo motorom i rasvjetom. Nakon toga se direktno može upravljati sa servo motorom pomicanjem kliznika na web stranici.

INTRUSION ALERT

20180417_154537
NAZIV INOVACIJE: INTRUSION ALERT
AUTOR: BOJAN BALINOVIĆ
MENTOR: TIBOR BONI

INTRUSION ALERT služi za zaštitu od provale u kuće, garaže, trgovine ili poslovne prostore.
INTRUSION ALERT je sklop pomoću kojeg detektiramo kretanje u slučaju provale u štićenom području, a nakon uključenja alarma, kada program registrira lice osobe, kamera snimi fotografiju, te se pošalje i postavlja na posebno izrađenu web stranicu. Istovremeno se uz pomoć Android aplikacije, u koji se ulazi QR kodom, pošalje poziv korisniku na njegov mobitel o detektiranju kretanja u štićenom području objekta i tada se korisniku uključuje prikaz kamere iz štićenog prostora.
Na izložbi inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih “INOVA-MLADI 2018.” u Zagrebu osvojio je ZLATNU MEDALJU i POSEBNU NAGRADU.