STUBIŠNI AUTOMAT

Stubišni automat s mikrokontrolerom služi za programsko upravljanje sa stubišnom rasvjetom u stambenom objektu s više katova. Vrijeme uključenosti stubišne rasvjete može se unaprijed odabrati pomoću preklopke s 5 različitih vremena, što se može pratiti i na LCD displeju s pozadinskom rasvjetom. Rasvjeta se uključuje nakon pritiskanja tipkala za uključenje. Moguće je i korištenje sklopa bez prethodnog podešavanja vremena, tako da odmah pritisnemo tipkalo, pri čemu imamo unaprijed programirano vrijeme od 30 sekundi ili posljednje podešeno vrijeme na preklopki.
PREDNOSTI:
• Stubišni automat s mikrokontrolerom omogućava jednostavno uključenje stubišne rasvjete uz prethodno podešavanje vremena trajanja uključenosti pomoću preklopke. Sklop možemo koristiti i na taj način da uvijek na početku korištenja podesimo željeno vrijeme koje se uvijek koristi, ili da se svaki puta preklopkom podešava novo vrijeme rada rasvjete.
• Funkcioniranje sklopa može se pratiti na LCD displeju 16*2 znamenke s reguliranom pozadinskom rasvjetom.
• Izuzetno jeftino i pouzdano korištenje stubišnog automata.
• Jednostavna montaža na postojeću instalaciju. Na svaki kat se može ugraditi jedna preklopka za odabir vremena i tipkalo.
• Mogućnost korištenja automata u slučaju nestanka mrežnog napona uz korištenje odgovarajuće baterije i solarnih ćelija montiranih na krov zgrade.
stubišni automat2
AUTOR: ERNST NORBERT
MENTOR: BONI TIBOR

Odgovori