PROJEKTI

PROJEKT “RADIONICA ROBOTIKE S CRODUINOM”
HEP-ov natječaj za dodjelu donacija u 2016. godini pod nazivom “SVJETLO NA ZAJEDNIČKOM PUTU” bio je uspješan za našu udrugu.
NOSITELJ PROJEKTA: UDRUGA INOVATORA BARANJE
CILJ PROJEKTA: Cilj projekta je edukacija učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola u 5 osnovnih škola u Baranji, u manjim školama, o primjeni i korištenju novih tehnologija iz područja robotike i elektronike u nastavi tehničkog odgoja ili u izvannastavnim aktivnostima učenika. Isto tako bi željeli izgraditi pozitivan stav učenika prema primjeni novih tehnologija u nastavi tehničkog odgoja ili u slobodno vrijeme, te potaknuti u njima ljubav prema tehničkim zanimanjima iz područja programiranja, robotike i elektronike.
U svakoj osnovnoj školi bit će održano 2 sata nastave (1 sat teorije i 1 sat praktične demonstracije opreme), te će se donirati komplet Croduino set za početnike, s upustvom za izvođenje osnovnih vježbi. Osim toga će se učenicima demonstrirati rad i primjena C-control robotskog sustava, te mogućnosti primjene Raspberry PI 3 modula, kako bi ih potaknuli na daljnje zanimanje za to područje i praćenje novih sustava putem interneta.
Croduino set za početnike je kompletan sustav za učenje programiranja i osnovnih elektroničkih principa. Uz ovaj set učenici će biti u mogućnosti programirati svijet i elektroničke uređaje oko njih, a naučit će programirati Croduino u C programskom jeziku, spajati elektroničke komponente i osnovne elektroničke sklopove. Za početak rada s ovim setom nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u programiranju ili elektronici.

Odgovori