13.LJETNI KAMP TEHNIKE 2018.

Zajednica tehničke kulture Grada Belog Manastira nastavljajući tradiciju okupljanja mladih nakon završetka školske godine, kada se za učenike baranjskih osnovnih i srednjih škola organiziraju radionice iz tehničke kulture, pripremila je i ove godine Ljetni kamp tehnike u kojem mladi rade i borave samostalno četiri dana prema dnevnom rasporedu.
Trinaesti Ljetni kamp tehnike otvoren je jučer u podne (22.6.2018.), u prostoru belomanastirske Mađarske kuće (i hostela, Augusta Cesarca 16), a nakon kraćih pozitivnih govora o ovom projektu: voditelja projekta Ivana Doboša, tehničkog vodstva projekta Dežea Kučere i voditelja kampa Tibora Bonija, okupljenima se obratila i belomanastirska dogradonačelnica Ivana Bandov Paulić, te istaknula da će gradska vlast i u budućnosti podržavati ovaj za mlade veoma koristan kamp u kojem se oni kao Baranja u malom, druže i rade, stječući radne navike i proširujući svoju kreativnost uz stjecanje novih prijateljstava.
Ove godine u radu Kampa sudjeluje 40 učenika iz 8 baranjskih osnovnih škola, te Prve srednje škole Beli Manastir i 10 mentora iz pojedinih škola i vanjskih suradnika (tri predavača). Prema projektu planirano je održavanje 9 radionica, koje bi trebale ispuniti očekivanja učenika da nauče i savladaju više novih znanja. Nazivi i teme radionica su: Mikroškola medijske kulture (fotografija, igrani, te animirani film), Modelarstvo (obrada drveta), Zrakoplovno modelarstvo, Robotika, Multimedija, Prometna kultura, te Orijentacija i radio komunikacija.
13. Ljetni kamp tehnike ZTK Grada Belog Manastira završava u ponedjeljak (25.6.2018.) u 10 sati, kada organizatori očekuju roditelje i prijatelje, kojima će tada ovi vrijedni učenici na smotri predstaviti svoje radove koji su nastali u prethodna 4 dana na radionicama.


Odgovori