3D ROBOTSKA RUKA

„3D ROBOTSKA RUKA“ naziv je projekta koji su zajedno realizirali Prva srednja škola Beli Manastir i partner, Udruga inovatora Baranje. Projekt je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja za projekte u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020.
Cilj i zadatak projekta bio je da učenici korisnici projekta u izvannastavnim aktivnostima, uz pomoć kupljene robotske ruke, koja uz pomoć modula za proširenje postane 3D printer, izrade Robotsku ruku i da ju sastave u funkcionalnu cjelinu. Upravljanje s robotskom rukom izvodi se uz pomoć bluetooth komunikacije i aplikacije Arduino Robot Arm Control preko pametnog telefona. Na tu ideju su došli sami učenici kada su na web stranici www.howtomechatronics , vidjeli da se besplatno mogu poslužiti s elementima robotske ruke u STL formatu koja je pogodna za izradu putem 3D printera. Uz to su na internetu, na stranici www.conrad.hr pronašli robotsku ruku koja uz dodatni modul postaje 3D printer.
Unatoč velikim problemima u realizaciji određenih aktivnosti i radionica, zbog pandemije s virusom Covid-19, možemo biti jako zadovoljni s ukupnom realizacijom i izvedbom projekta „3D robotska ruka“. Sukladno planiranim ciljevima realizirani su svi planirani ciljevi i sigurno su i učenici i nastavnici stekli nove kompetencije čime će se unaprijediti kvaliteta nastave iz stručnih predmeta u zanimanjima tehničar za mehatroniku i tehničar za računalstvo. Uz to će sva nabavljena oprema ostati u našoj školi i služiti će za korištenje u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. Isto tako će, povremeno tu opremu koristiti partnerska udruga Udruga inovatora Baranje za edukaciju učenika u sklopu tehničkog stvaralaštva mladih.
Edukacijaučenika

Izrada logotipa

logoprojekta

Maker Factory uArm1

Maker Factory uArm2

Radionica1

robotskaruka3dprint4

rruka

Sastavljanjerobotskeruke

ArduinoRobotArmControl

Odgovori